• Hosszútávú és környezetbarát építészeti megoldások.
  • Magas szintű minőségirányítási rendszer.
  • Emberközpontú megoldások, hosszútávú ügyfél kapcsolatok.
  • Energia hatékony és tudatos építészet.
  • Társadalmi felelősségvállalás, a helyi közösségek támogatása.
  • Ember központúság, környezet tudatosság, gazdaságosság.

Fenntarthatóság

A fenntartható fejlődés olyan fejlődési folyamat (földeké, városoké, termelési folyamatoké, társadalmaké stb.), illetve szervezési elv, ami „kielégíti a jelen szükségleteit anélkül, hogy csökkentené a jövendő generációk képességét, hogy kielégítsék a saját szükségleteiket”, ahogy az ENSZ1987-es Brundtland-jelentésében szerepelt.
A fenntartható fejlődésnek fenn kell tartani a természetes rendszerek, források azon képességeit, amelyeken a természet és a társadalom alapszik. A másik tényező, amit le kell küzdenie, az a környezet elhasználódása, de ezt úgy kell véghezvinnie, hogy közben ne mondjon le sem a gazdasági fejlődés, sem a társadalmi egyenlőség és igazságosság igényeiről.

A fenntarthatóság fogalma, a nyolcvanas évek elején jelent meg nemzetközi szinten. A szociális valamint a környezeti problémák felismerését és az ezekből származó összefüggéseket, valamint a gazdasági fejlődés lehetőségeit helyezi a szemlélet fókuszába.

Célkitűzéseink a fenntarthatóság jegyében

A QHB Építő Kft. 2019 es évtől kiemelten fókuszál a fenntarthatóságra. Mind az építőipari megoldások és alkalmazási lehetőségek területén, mind pedig az építkezések kivitelezése kapcsán.
A fenntarthatóság jegyében kívánjuk irányítani és fejleszteni cégünket, ezen szemlélet alapján válasszuk ki és fejlesszük dolgozóinkat és üzletpolitikánkban kiemelten fókuszálunk arra, hogy mind vevői mind pedig beszállítói kapcsolatainkba megjelenjen ez az irány.